Üniversite Sanayi İşbirliği kapsamında Aselsan Sivas Hassas Optik A.Ş ye teknik inceleme ziyareti

Haber Tarihi :   01.12.2023

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nevzat ASLAN, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Neşe KEKLİKCİOĞLU ÇAKMAK ve öğretim üyelerinden oluşan ekip ile 30 Kasım 2023 Perşembe günü Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında Sivas’ ta bulunan Aselsan Sivas Hassas Optik A.Ş’ ye teknik inceleme ziyareti yapılmıştır. Ziyaret kapsamında; Optik üretim, Optik İnce Film Kaplama, Maskesiz Fotolitografi Yöntemi ile Retikıl Aktarımı, Mekanik Üretim, Montaj ve Test prosesleri incelenmiştir. ASELSAN Sivas Hassas Optik Şirketi Genel Müdürü Sayın Dr. İhsan ÖZSOY ile Mühendislik Eğitiminde 7+1 Eğitim Modeli, Üniversite-Sanayi İşbirliği, Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Proje Çalışması Ortaklıkları konularında görüş alışverişinde bulunulmuş ve işbirliği protokolleri üzerinde planlamalar yapılmıştır.