Yaz Öğretimi

1 . SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

2. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ  ANA SAYFASI

3. YAZ ÖĞRETİMİ PROGRAMINDA FAKÜLTEMİZDE AÇILMASI PLANLANAN DERSLER (2022-2023) ( 07.07.2023 )

4. Yaz öğretimi programında Fakültemizde açılmayan bir dersin diğer bir Üniversiteye bağlı Fakülteden eşdeğer olarak alınabilmesi için ön koşul, diğer Üniversitedeki dersin toplam saat ve kredisinin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesindeki derse eşit ya da fazla olmasıdır. Bu koşul sağlandığında istekli öğrencilerimiz, eşdeğer dersin karşıdaki Üniversite tarafından onaylanmış içeriği ile Yaz öğretimi kapsamında Fakültemizde açılmayan dersleri diğer üniversitelerden almak için kullanılacak başvuru dilekçesini  doldurarak, dersin Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ndeki sorumlu öğretim elemanı tarafından olumlu onayını almalı ve dilekçeyi, danışmanına da onaylatarak, Bölüm Sekreterliği'ne teslim etmelidir. Bu başvurular Bölümler tarafından Fakülte Dekanlığı'na iletilecek ve uygun bulunması durumunda, Yönetim Kurulu onayı verilecektir. Bu aşamadan sonra öğrenci diğer Üniversiteye Kurul kararı ile başvurabilir.

Yaz Öğretimi Kapsamında Fakültemizde Açılmayan Dersleri Diğer Üniversitelerden Almak İçin Kullanılacak Dilekçe

Yaz Okulu (Açılmayan dersler) Ücret İadesi Formu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
2022-2023 Akademik Yılı Yaz Okulu Takvimi

10-12 Temmuz 2023

Ön Kayıtlar

13-14 Temmuz 2023

Kesin Kayıtlar

17 Temmuz 2023

Ders Başlangıç

25 Ağustos  2023

Ders Bitiş

28 Ağustos - 01 Eylül  2023

Final Sınavları

04  Eylül 2023

Final Sınav ilanı

08 Eylül 2023

Tek Ders Sınavı

2022 – 2023 EĞİTİM ÖĞRETİM  YAZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ KAYITLARI

2022 – 2023 Yaz döneminde ders almak isteyen üniversitemiz öğrencileri, öğrenci bilgi sistemine girerek  almak istedikleri dersleri seçebilirler.

Dışarıdan ders almak isteyen diğer üniversite öğrencileri

https://ubs5.cumhuriyet.edu.tr/yazkayit  linkine girerek ön kayıt yapabilirler. Ön kayıt yapan öğrencilerin kesin kayıtları Öğrenci İşleri Dairesi tarafından ön kayıt yaptıkları gün içinde yapılacaktır.

Kesin kaydı yapılan öğrencilerin; öğrenci numarası T.C. kimlik numarası olup, şifreniz kayıt mailinde gönderilecektir.

Öğrenci otomasyonu sayfasına https://obs.cumhuriyet.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx

web adresinden girerek almanız gereken dersleri seçebilirsiniz.

Yaz okulu ücretini Ziraat Bankası (ATM’lerinden) öğrenci numaranız (dışarıdan öğrenci  T.C. ) ile  yatırdığınızda dersleriniz onaylanmış olacaktır.

Olası bir harç iadesinin yapılabilmesi amacı ile öğrenci bilgi sisteminde kişisel bilgiler alanına kendinize ait 24 haneli IBAN no  yazılmalıdır.

Ön kayıt tarihleri 10 Temmuz 2023 tarihinde başlayıp, 12 Temmuz 2023 tarihinde saat 15:00 da sona erecektir.

Yaz Okulu Ücretleri  13-14 Temmuz 2023  tarihlerinde Ziraat  ATM ‘lerinden  ( dışarıdan öğrenci  T.C. ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri okul numaraları ile yatırabilirler.)

Son Güncelleme : 10.07.2023