TÜRK EĞİTİM VAKFINDAN ÜSTÜN BAŞARI BURSU DUYURUSU

Başlama Tarihi :   27.09.2022 Bitiş Tarihi :   03.10.2022

TÜRK EĞİTİM VAKFINDAN

GELECEĞİN LİDERİ OLACAK ÖĞRENCİLERE 

ÜSTÜN BAŞARI BURSU DUYURUSU

  

Türk Eğitim Vakfı 1967 yılında kurulmuş olup, bugüne kadar yurt içinde 269.076, yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi için 2.214 gence burs vermiştir. Ayrıca ülkemizin ihtiyaç duyulan çeşitli yerlerinde 30 eğitim kurumu yaptırarak Türk Milli Eğitiminin hizmetine sunmuştur.   

Türk Eğitim Vakfı, geleceğin liderlerinin desteklenmesi amacıyla Üstün Başarı Bursu vermektedir. 2022-2023 öğretim yılında da Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak, liderlik vasfı taşıyan üniversite öğrencilerine, yapılacak değerlendirmelerden geçmeleri durumunda, Üstün Başarı Bursu olarak aylık 2.650 TL burs ödemesi yapılacaktır.  

Üstün Başarı Bursu için 2022 YKS’de puan türlerine göre bölüme girdiği puan türü ile ilk 5000’e giren öğrenciler başvuru yapabilecektir. (Dil puanı dışında)  

Üstün Başarı Bursuna hazırlık sınıfından birinci sınıfa geçen öğrenciler ile ikinci sınıfa geçen öğrenciler de müracaat edebilmektedir. Bu öğrencilerin üniversiteye girdiği yıl LYS’de ilk 5000’e girmesi, hazırlık sınıfını başarı ile geçmesi ve üniversite birinci sınıf genel not ortalamasının, 4 üzerinden en az 3.50, 100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 87.5 olması gerekmektedir.  

Üstün Başarı Bursu verilecek alanlar:  

o Mühendislik-Mimarlık 

o Sağlık Bilimleri

o İdari Bilimler

o Temel Bilimler

o Sosyal Bilimler

o Hukuk

 TEV Üstün Başarı Burslarından yararlanmak için aday olmak isteyen yukarıdaki şartlara sahip, kendisinde liderlik vasıfları taşıdığına inanan öğrencilerin  12 Eylül -2 Ekim 2022 tarihleri arasında TEV’in www.tev.org.tr internet adresinden form doldurması ve çıktısını alarak açıklanan prosedürü takip etmesi gerekmektedir.   

Detaylı bilgi için: www.tev.org.tr

 

Yukarı