1 . SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

2. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ  ANA SAYFASI

3.YAZ ÖĞRETİMİ PROGRAMINDA FAKÜLTEMİZDE AÇILAN DERSLER (2020-2021) ( 16.07.2021 )

4. Yaz öğretimi programında Fakültemizde açılmayan bir dersin diğer bir Üniversiteye bağlı Fakülteden eşdeğer olarak alınabilmesi için ön koşul, diğer Üniversitedeki dersin toplam saat ve kredisinin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesindeki derse eşit ya da fazla olmasıdır. Bu koşul sağlandığında istekli öğrencilerimiz, eşdeğer dersin karşıdaki Üniversite tarafından onaylanmış içeriği ile Yaz öğretimi kapsamında Fakültemizde açılmayan dersleri diğer üniversitelerden almak için kullanılacak başvuru dilekçesini  doldurarak, dersin Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ndeki sorumlu öğretim elemanı tarafından olumlu onayını almalı ve dilekçeyi, danışmanına da onaylatarak, Bölüm Sekreterliği'ne teslim etmelidir. Bu başvurular Bölümler tarafından Fakülte Dekanlığı'na iletilecek ve uygun bulunması durumunda, Yönetim Kurulu onayı verilecektir. Bu aşamadan sonra öğrenci diğer Üniversiteye Kurul kararı ile başvurabilir.

Yaz Öğretimi Kapsamında Fakültemizde Açılmayan Dersleri Diğer Üniversitelerden Almak İçin Kullanılacak Dilekçe

Yaz Okulu (Açılmayan dersler) Ücret İadesi Formu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı
Yaz Okulu Takvimi

2-4 Ağustos 2021

Ön Kayıt Tarihleri

5-6 Ağustos 2021

Kesin Kayıt Tarihleri

9 Ağustos 2021 Pazartesi

Ders Başlangıç Tarihi

12 Eylül 2021 Pazar

Ders Bitiş Tarihi

13-17 Eylül 2021

Final Sınav Tarihleri

20 Eylül 2021 Pazartesi

Final Sınav Sonuçlarının İlanı

2020 – 2021 EĞİTİM ÖĞRETİM  YAZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ KAYITLARI

2020 – 2021 Yaz döneminde ders almak isteyen üniversitemiz öğrencileri, öğrenci bilgi sistemine girerek  almak istedikleri dersleri seçebilirler.

Dışarıdan ders almak isteyen diğer üniversite öğrencileri

https://ubs5.cumhuriyet.edu.tr/yazkayit  linkine girerek ön kayıt yapabilirler. Ön kayıt yapan öğrencilerin kesin kayıtları öğrenci işleri dairesi tarafından ön kayıt yaptıkları gün içinde yapılacaktır.

Kesin kayıdı yapılan öğrenciler; öğrenci numaranız T.C. kimlik numaranız olup şifreniz ( T.C. nizin ilk 5 hanesidir )  öğrenci otomasyonu sayfasına  https://obs.cumhuriyet.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx  web adresinden girerek almanız gereken dersleri seçebilirsiniz.

Yaz okulu ücretini ziraat bankası (ATM’lerinden) öğrenci numaranız (dışarıdan öğrenci  T.C. ) ile  yatırdığınızda dersleriniz onaylanmış olacaktır.  Olası bir harç iadesinin yapılabilmesi amacı ile öğrenci bilgi sisteminde kişisel bilgiler alanına kendinize ait 24 haneli IBAN no  yazılmalıdır.

Ön kayıt tarihleri 2 Ağustos 2021 tarihinde başlayıp, 4 Ağustos 2021 tarihinde saat 16:00 da sona erecektir.

Son Güncelleme : 16.07.2021