Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2012 yılında öğretim faaliyetlerine başlamıştır. İkinci öğretim programı da bulunan bölümümüze her yıl 55 Normal öğretim,55 İkinci öğretim olmak üzere 110 öğrenci alınmaktadır.
Misyon ve Vizyonu
Cumhuriyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün amacı, bilgisayar ve insan, bilgisayar ve toplum, bilgisayar ve endüstri ile servisler bağlamında, bilgisayar tabanlı sistemlerin eleştirel analizinin yapılması, tasarlanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesine dair teori, ilkeler, uygulama ve teknik bilgilerin öğretilmesi, üretilmesi ve yayılmasıdır.
İmkanlar
Bilgisayar Laboratuvarları
Derslerin çoğu öğrencilerin projelerini ve ödevlerini modern işletim sistemlerinde (Linux//Windows) uygulamalarını gerektirir. Dersler kapsamındaki pratik çalışmalar ile öğrencilerin proje ve ödevlerini gerçekleştirebildiği 1 bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Tüm bilgisayarlar uygulama geliştirme amaçlarına yönelik olarak bölüme ait 3 adet sunucu ile bağlantılı çalışmaktadır.
Yazılım laboratuvarları dışında Elektronik Devreler ve Tasarım ve Mantıksal Tasarım dersleri için bir adet elektronik laboratuvarı, Gömülü Sistemler için bir adet Gömülü Sistemler ve Donanım laboratuvarı mevcuttur.
Bilişim Hizmetleri
Her öğrenciye bölümde kullanmak üzere bir bilgisayar hesabı verilir. Bu hesap, bir e-posta hizmeti ve öğrencilerin kendi web sitelerini yayınlayabilecekleri bir dosya depolama alanı ile birlikte gelir.
Kablosuz Ağ
Öğrenciler edurom kapsamında üniversite kablosuz ağına erişebilmektedir. Şu anda bölüm bilgisayar laboratuvarı ve bölüm derslik katında olmak üzere iki adet erişim noktasına sahiptir.
Yürürlüğe giren “SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ” 7. Maddesi dördüncü fıkrası gereği bölümümüzde okutulacak ön şartlı dersler aşağıda sunulmuştur.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖN ŞARTLI DERS LİSTESİ