Renesas MCU Car Rally 2018 Yarışmasında Üniversitemiz Finale Kalarak 7. olmuştur.

Başlama Tarihi :   07.03.2018 Bitiş Tarihi :   01.03.2019

 

 

 Renesas MCU Car Rally 2018 Yarışmasında Üniversitemiz Finale Kalarak 7. olmuştur. Öğrenci ve öğretim üyelerimizin ileriki yıllarda başarılarının devamını dileriz.

 

         2018 yılında dördüncüsü düzenlenen uluslararası etkinliğe Üniversitemizi temsilen  Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Emre Ünsal ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Yrd.Doç.Dr. Serdar Koçkanat Hocalarımızın eşliğinde 3 Bilgisayar ve 2 Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden oluşan 7 kişilik bir ekip ile katılmış ve 30 ekip arasından finale kalarak 7. olmuştur.

 

         Yarışma Dünya Gömülü Sistemler Fuarı kapsamında (Embeded World 2018) 27 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenmiştir. Renesas Europe tarafından düzenlenen yarışmada pist üzerinde çizgi takip ederek otonom hareket eden araçlar yarışmaktadır. Yarışmaya Avrupa’da bulunan 10 farklı ülkeden toplam 18 farklı üniversite, 30 takım ve 150 öğrenci katılmıştır. Cumhuriyet Üniversitesini temsilen Katılan Yiğido Racing Team ekibi genel sıralamada ilk 9 takım içine girerek finale kalmış ve finalde 7. en iyi takım olmayı başarmıştır.

 

         Yarışmaya Türkiye’den toplam 3 üniversite ve 4 takım katılmıştır. Dördüncüsü düzenlenen yarışmada Cumhuriyet Üniversitesi ekibi finale kalarak ilk defa finale katılan tek Türk ekibi olma unvanını almıştır.

 

Yarışmaya Katılan Ekibimiz (Yiğido Racing Team):

Yrd.Doç.Dr. Serdar KOÇKANAT (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü)

Araş.Gör.Dr. Emre ÜNSAL (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü)

Muhammed TAŞBAŞI (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencisi)

Hümeyra Eslem GÜLER (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencisi)

Rümeysa Nur KÜÇÜK (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencisi)

İrem Nur ORUÇ (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi)

Ayşe Nur ÇAYIR (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi)

 

 

 

 

Yukarı