Hackathon "Endüstriyel Arayüz Tasarımı" Yarışması Gerçekleşmiştir

Haber Tarihi :   20.06.2022

 

Hackathon: Belirli bir konu üzerinde takım olarak yarışılan ve sadece fikirlerin değil programların da geliştirildiği bir kod yazma yarışmasıdır. Hackathonlarda proje, baştan sona tek seferde ve düzenleyici tarafından belirlenen zaman aralığı içerisinde gerçekleştirilir. Hackathonlara takım halinde veya bireysel katılım sağlanabilmektedir.

17.06.2022 Cuma günü AET ELECTRONICS INNOVATION CENTER ev sahipliğinde ve ders sorumlusu Doç.Dr.A.Gürkan YÜKSEK kontrolünde düzenlenen ve Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gömülü Sistemler dersi, final sınavı yerine geçen Hackathon etkinliğinin konusu "Endüstriyel Arayüz Tasarımı" olarak belirlenmiştir. Bu konu bağlamında yarışmacıların endüstriyel alanda teknolojik çözümler üzerine uygun bir senaryo tasarlayıp, benzetim programları üzerinde senaryolarına uygun sistemi gerçekleştirmeleri istenmiştir.

Etkinlik Saat 10:00’da başlayıp yaklaşık 50 katılımcı ile saat 17:30’a kadar devam etmiştir. Katılımcıların çalışması birçok farklı yönü üzerinden bir hakem kurulu tarafından değerlendirilmiştir. Etkinlik sonunda katılım sağlayıp, projelerini gerçekleştiren tüm katılımcılara katılım sertifikası verilmiştir.

Yukarı