Uluslararası Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç Yarışları Hidromobil Kategorisi TENMAK Tarafından Düzenleniyor

Haber Tarihi :   07.02.2022

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında yer alan Uluslararası Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç Yarışları Hidromobil kategorisi bu yıl Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) tarafından düzenleniyor.

TÜBİTAK tarafından 2005 yılından bu yana Elektromobil (Batarya Elektrikli) ve Hidromobil (Hidrojen Enerjili) olmak üzere iki farklı kategoride düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç Yarışları Hidromobil kategorisinde yarışacak olan araçların yakıt hücresi ve metal hidrür hidrojen tankı bu yıl TENMAK tarafından sağlanacaktır.

Hidrojen; bolluğu, yüksek enerji yoğunluğu ve çevresel açıdan zararlı olmaması nedeniyle artan sürdürülebilir temiz enerji ihtiyacını karşılamak için en iyi alternatiflerden biridir. Hidrojen enerjili araçlar, gücünü araç üzerindeki depolanmış hidrojeni enerjiye çeviren yakıt hücresi sisteminden almaktadır ve günümüz mobilite uygulamaları için büyük bir potansiyele sahiptir.

Hidromobil kategorisi için TENMAK tarafından sağlanan bu destek ile öğrencilerin hidrojen enerjisiyle çalışan yakıt hücreli araç teknolojileri konusunda bilgi birikimi edinmeleri, hidrojen teknolojileri ile ilgili toplumumuzda farkındalık oluşturulması, temiz enerji teknolojileri için katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca katılımcıların alternatif enerjilerle ilgili araştırma imkânı edinip dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri ve deneyim kazanmaları da hedeflenmektedir.

Yarışmaya, Türkiye veya yurt dışında öğrenim gören tüm üniversite öğrencileri (lisans, yüksek lisans ve doktora) katılabilir.

Bu yıl 19 – 24 Temmuz 2022 tarihlerinde Kocaeli Körfez Yarış Pistinde düzenlenecek Uluslararası EC yarışları için detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.teknofest.org/tr/competitions/competition/44

Yarışma için son başvuru tarihi 28 Şubat 2022’dir.

Yukarı