Ders muafiyeti başvuruları hakkında önemli duyuru

Başlama Tarihi :   14.09.2011 Bitiş Tarihi :   31.10.2011

Değerli öğrencilerimiz,

Yatay veya dikey geçiş ile ya da başka bir yükseköğretim kurumunda kısmen/tamamen okuduktan sonra Fakültemiz Bölümlerine gelen öğrencilerimiz, eşdeğer olduklarını düşündükleri ders(ler) için MUAFiyet başvurusu yapmaktadırlar.
Başvurularınızda aşağıdaki hususları lütfen dikkate alınız:

1. Daha önceki eğitim programında alınan bir dersten muaf olunabilmesi için en az “CC” harf notunun ya da bu harf notuna karşılık gelen yüzlük puanın alınması gerekir.

2. Daha önceki eğitim programında alınan bir dersten muaf olunabilmesi için bu dersin kredisinin, Cumhuriyet Üniversitesindeki kredisine eşit ya da yüksek olması gerekir.

3. Önlisans programında tamamlanan Türk Dili 1, Türk Dili 2, Yabancı Dil 1, Yabancı Dil 2, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 1, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 2 ile Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı dışındaki dersler MUAFiyet alamaz.

4. Ders muafiyet başvurusu için lütfen Fakülte WEB sayfamızdaki ekli belgeyi kullanınız.

Derslerinizde başarılar dileklerimizle,

Dekanlık