Fakültemiz Çevre ve Makine Mühendisliği Bölümlerine Verilen Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni Düzenlendi

Başlama Tarihi :   24.11.2015 Bitiş Tarihi :   31.12.2015

 

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’ne Akreditasyon Belgesi verildi. 

 
‘Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’ (MÜDEK) tarafından Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerine  verilen Akreditasyon Belgesi için takdim töreni düzenlendi.
 
Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı M. Muaz Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Amirov, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Elagöz, Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, Sivas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. İbrahim Acar, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Değirmenci, Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (MAK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. A. Bülent Özgüler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 
 
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, Üniversite olarak kalite konusuna önem verdiklerini her platformda dile getirdiğini söyleyerek, “Üniversitelerin temel görevi eğitim/öğretim,  araştırma /uygulamadır. Yasa gereği bu görevler verilse de bunların ortak paydası kalitedir.  Öncelikle Tıp Fakültemiz,  ardından Mühendislik Fakültemizin Çevre ve Makine Bölümlerinin  ‘Akredite’ olma konusundaki çabaları,  Üniversitemizin kaliteyi yükseltme konusunda göstermiş olduğu gayretlerin birer somut örneğini teşkil etti. MÜDEK Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine,  Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Yardımcılarına,  Makine ve Çevre Bölümü’ndeki öğretim üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Üniversitemizde bulunan diğer bölümlerimize de  örnek olmasını ve kısa sürede akredite belgesini almalarını gönülden diliyorum. Üniversiteler ancak kaliteleriyle  ve ortaya koyduğu somut ürünleriyle  öne çıkacaklardır. Ülkemizde çok üniversite var ve dolayısıyla büyük rekabette  var.  Bir farklılık yaratılacaksa bu noktada yaratılması gerek.  Artık teknoloji üreten,  ürettiği teknolojiyi öğrencilerine öğreten ve bunları toplum yararına kullanan üniversiteler,  farklılık yaratıyor  ama bununda temelinde kalite yatıyor” ifadelerini kullandı. 
 
 
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci ise 2014 yılının ocak ayında başlattıkları Mühendislik Akreditasyon Değerlendirme  Çalışmaları’nın  2015 yılının Haziran başı itibariyle  bittiğini,  Çevre Mühendisliği gece ve gündüz bölümlerine,  Makine Mühendisliğinin gece ve gündüz bölümüne Akreditsayon belgeleri taraflarına  gönderildiğini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
 
MÜDEK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent özgüler ise akreditasyonun öğrencilere, bölümlere ve programlara olan faydalarından bahsederek, “MÜDEK’in amacı; farklı  disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon değerlendirme ve bilgilendirme  çalışmaları  yaparak Türkiye’de  mühendislik eğitiminin  kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmaktır. Bunu bir tür vizyon olarak düşünebilirsiniz. Böylece güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan daha iyi eğitilmiş  ve daha nitelikli mühendis yetişmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.
 
Programda Rektör Prof. Dr. Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Buyruk, MÜDEK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. A. Bülent Özgüler, fakülte dekanları, yüksekokul ve enstitü müdürleri tarafından öğretim üyelerine teşekkür belgesi verilirken, bölüm başkanlarına ise Akreditasyon Belgeleri takdim etti. 
 



















































Yukarı