Tanıtım

  Bölüm Web Sayfası:

http://ceng1.cumhuriyet.edu.tr

Tarihçesi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2012 yılında öğretim faaliyetlerine başlamıştır. İkinci öğretim programı da bulunan bölümümüze her yıl 55 Normal öğretim,55 İkinci öğretim olmak üzere 110 öğrenci alınmaktadır.

Misyon ve Vizyonu

Cumhuriyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün amacı, bilgisayar ve insan, bilgisayar ve toplum, bilgisayar ve endüstri ile servisler bağlamında, bilgisayar tabanlı sistemlerin eleştirel analizinin yapılması, tasarlanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesine dair teori, ilkeler, uygulama ve teknik bilgilerin öğretilmesi, üretilmesi ve yayılmasıdır.

İmkanlar

Bilgisayar Laboratuvarları

Derslerin çoğu öğrencilerin projelerini ve ödevlerini modern işletim sistemlerinde (Linux//Windows) uygulamalarını gerektirir. Dersler kapsamındaki pratik çalışmalar ile öğrencilerin proje ve ödevlerini gerçekleştirebildiği 1 bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Tüm bilgisayarlar uygulama geliştirme amaçlarına yönelik olarak bölüme ait 3 adet sunucu ile bağlantılı çalışmaktadır.

Yazılım laboratuvarları dışında Elektronik Devreler ve Tasarım ve Mantıksal Tasarım dersleri için bir adet elektronik laboratuvarı, Gömülü Sistemler için bir adet Gömülü Sistemler ve Donanım laboratuvarı mevcuttur.

Bilişim Hizmetleri

Her öğrenciye bölümde kullanmak üzere bir bilgisayar hesabı verilir. Bu hesap, bir e-posta hizmeti ve öğrencilerin kendi web sitelerini yayınlayabilecekleri bir dosya depolama alanı ile birlikte gelir. 

Kablosuz Ağ

Öğrenciler edurom kapsamında üniversite kablosuz ağına erişebilmektedir. Şu anda bölüm bilgisayar laboratuvarı ve bölüm derslik katında olmak üzere iki adet erişim noktasına sahiptir.

 

Bölüm Başkanı

HİDAYET TAKCI
Doç.Dr. HİDAYET TAKCI
Bölüm Başkanı

htakci@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 2271 / 128

Ana Bilim Dalı Başkanları

HİDAYET TAKCI
Doç.Dr.
HİDAYET TAKCI
Bilgisayar Yazılımı Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

htakci@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 2271 / 128

KALİ GÜRKAHRAMAN
Doç.Dr.
KALİ GÜRKAHRAMAN
Kontrol Ve Kumanda Sistemleri Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

kgurkahraman@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

HAMDİ DOĞAN KARKI
Doç.Dr.
HAMDİ DOĞAN KARKI
Bilgisayar Donanımı Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

kargi@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 1412

AHMET GÜRKAN YÜKSEK
Doç.Dr.
AHMET GÜRKAN YÜKSEK
Bilgisayar Mühendisliği Kuramsal Temeller Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

agyuksek@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 2235

Araştırma

İletişim

Adres : Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendsilik Fakültesi B Binası Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Kat:2 KAMPÜS / SİVAS

Tel. : (0346) 487 24 73
E-mail : bilmuh@cumhuriyet.edu.tr

 

Yukarı